food for thought

The Blue Zone

By 4 september 2018 No Comments

Een nieuwe samenwerking is geboren.. sinds kort schrijf ik regelmatig blogs en berichten voor ’the blue zone lifestyle’ community. Deze is geïnspireerd door de ‘blue zones’: dit zijn plaatsen op de wereld waar mensen vitaal heel oud worden. De leefgewoonten van deze mensen zijn natuurlijk onderzocht. Er blijken 9 gemeenschappelijke leefstijlprincipes te zijn in deze streken. Over deze 9 later meer! Hieronder mijn eerste blog voor de blue zone lifestyle site en facebookpagina:

Hoi! Even voorstellen.. mijn naam is Cathalijn Okken, 34 jaar en ik kom uit het oosten van het land. Ik heb een coaching praktijk waar ik mensen help met vragen over eten en gewicht. Mijn aandacht is steeds meer verschoven van het geven van voedingsadvies als diëtist naar een bredere ondersteuning bij het veranderen van eetgedrag. Want wat je eet is wel belangrijk, maar anders eten lukt vaak niet als je alleen op het eten zelf focust. Zoals ‘the blue zone lifestyle’ ook over veel meer gaat dan eten alleen.

Deze zomer heb ik mijn praktijk een frisse wind ingeblazen met een nieuwe website en uitstraling. Daarbij zal ik nu ook binnen de ‘blue zone community’ actief zijn met blogs en berichten. En ik heb er zin in! Natuurlijk heb ik eerst eens goed rondgekeken in deze community. Ik zie heerlijke recepten voorbij komen, nuttige info en fijne inspiratie om te genieten van het gezonde leven. Super!

Mijn bijdrage zal niet gaan over wat je vanavond op tafel zet. Ook niet over wat je kan eten om topfit te blijven, of over de heilzame kwaliteiten van een bepaald soort groente. Waarover dan wel? Mijn werk gaat over het ‘Hoe dan’? Hoe houd je vast aan je idealen als het leven even moeilijk is? Als je druk bent.. of moe.. of allebei. Hoe zorg je dat je de draad weer oppakt als je toch weer teveel hebt gesnoept?

Misschien denk je nu: uh ja graag, kom maar door met je ‘Hoe’!

Beetje een bummer, maar.. dit ‘hoe’ is helaas geen trucje. Geen quick fix. Geen ‘one size fits all’. Je kan wel starten met jezelf een paar goede vragen te stellen. Nieuwsgierig, zonder oordeel. Bijvoorbeeld: hoe zou je eten, als je de beste versie van jezelf zou leven? Waar sta je nu in dat proces? Waarmee ben je tevreden, en wat frustreert je? Dat soort vragen.

Via het veranderen van je leefstijl kan je ook een heleboel leren over jezelf. Waar je op alle gebieden van je leven kan profiteren. Je leefstijl verbeteren gaat namelijk over persoonlijk leiderschap, over positieve wilskracht, over het verband tussen denken, voelen en doen. Het gaat over aandacht, zelfcompassie en jezelf serieus nemen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Inspiratie genoeg!

Leuk om je te ontmoeten in de community!

Leave a Reply