Uncategorized

Vibes!

By 18 september 2018 No Comments

Heb je zin om op reis te gaan? Misschien wel heel ver weg? Dan kan je meedoen met dit experiment.

Denk aan het laatste wat je vandaag hebt gegeten. Doe je ogen even dicht en haal een moment diep adem. Zie het voedingsmiddel of de maaltijd voor je. Kijk waar de verschillende ingrediënten vandaan komen. Zie fruit hangen aan de boom, groente uit de grond, de graankorreltjes op het land, het dier waar het vlees of de zuivel vandaan komt. Zie ook hoe de zon, water, aarde ervoor hebben gezorgd dat alles kon groeien.Kijk daarna hoe alle ingrediënten geoogst, geplukt, verwerkt worden. De reis die is afgelegd. Kan je ook de mensen zien die hierbij betrokken waren? Hebben zij misschien bewust of onbewust iets ‘toegevoegd’ aan het eindproduct?

Probeer zo neutraal mogelijk te observeren hoe het hele proces is gegaan. Dat weet je natuurlijk niet, maar het gaat nu om jouw persoonlijke gedachte-experiment. Er kunnen fijne beelden opkomen, maar ook minder prettige.

Kijk dan nog eens naar het eindproduct dat je gegeten hebt. Hoe voelt dit voedingsmiddel nu? Heeft het een positieve ‘vibe’ of wat minder?

Alles is energie, alles is in beweging, en beweging brengt verandering. De ‘vibes’ die je via voedsel in je lichaam stopt heeft invloed op jou. En andersom

Leave a Reply